fbpx

Аптечка за първа помощ – какво да сложа?

Аптечка за първа помощ – какво да сложа?

За голяма част от семействата с деца най-предпочитаният момент за почивка е през септември. Лятото е към края си, но остават още слънчеви и топли дни, в които атмосферните условия са идеални за най-малките. Повечето родители са наясно с предимствата на късната лятна ваканция – туристическият летен сезон е към края си и повечето хора са приключили със своята почивка, а плажовете, както и планините са по-приятни и спокойни за семейни разходки и отдих. И тъй като дългоочакваният момент настъпи, сме сигурни, че нетърпението да се измъкнете от натоварената и стресираща градска среда е огромно. Но бързайки да приготвите всичко необходимо за своята така чакана и заслужена почивка, не забравяйте, че дори и по време на ваканция има вероятност от наранявания и може да се наложи да реагирате адекватно, за да предотвратите по-сериозно състояние.

pic_theresien_FB

Предлагаме ви 3 съвета, които да ви ръководят в приготвянето на вашата лятна пътна аптечна. Така ще сте сигурни, че сте максимално подготвени и защитени при всяка ситуация, дори когато се забавлявате.

1. Приготвяйки багажа си, сме сигурни, че сте помислили добре за всеки повод по време на пътуването си и сте се подготвили подобаващо с подходящия тоалет – приказни дрехи за купонджийските вечери, бански костюм за плажа или подходящи обувки за туристическите приключения. Точно така трябва да помислите и за съдържанието на аптечката ви за първа помощ и да я съобразите със средата, в която ще релаксирате. Слънцезащита, ако ще сте някъде, където ще има екстремно слънце, репелент срещу насекоми, ако ще къмпингуване например, превързочни материали, ако ще катерите върхове и има опасност от падане.

2. Освен основните консумативи, съобразени с вашите планове, е добре да добавите и консумативи, които ще ви помогнат да се справите и с най-непредвидените ситуации. Докато подреждате комплекта си, не забравяйте да се снабдите богато с лейкопласт, анти-хистаминов препарат за алергии, обезболяващо и температуропонижаващо средство за всеки случай, пробиотик за чревно неразположение (Омни-Биотик 10) и разбира се, не забравяйте и опаковка Терезиенойл. Със своите антисептични и обезболяващи свойства, билковото масло е неизменен помощник при всяко нараняване, изгаряне /слънчево или топлинно/ или ухапване от насекомо. Терезиенойл хидратира кожата, ускорява възстановяването ѝ и повлиява почти всяко кожно раздразнение, също така предотвратява образуването на белези и всичко това благодарение на състава си от лековити билкови екстракти и масла. Съвсем спокойно можете да прилагате на всеки член от семейството, без притеснения.

3. И още един съвет – от първостепенно значение е да опаковате само най-необходимите неща, за да бъде вашата аптечка спретната, удобна и да не заема много място. Дръжте я винаги под ръка – навременната реакция във всяка ситуация може да ви спести много неприятности в бъдеще.

Така, след като вече сте се подготвили във всеки аспект за предстоящото приключение, можете спокойно да се впуснете в заслужен отдих от забързаното ежедневие.

Научи как можеш да се възползваш от акцията за лоялни клиенти на Терезиенойл като кликнеш на бутона по-долу:

theresienoil-button-talon

Recommended Posts

Leave a Comment