fbpx

Възстановяване след раждане с цезарово сечение

Възстановяване след раждане с цезарово сечение

Предстои ви раждане и като всяка жена сте малко или много притеснена от този момент. Притеснението е разбираемо, както и мислите как да избегнете болката и възможните усложнения. Някои жени смятат, че раждането с цезарово сечение е свързано с по-малко болка и по-малък дискомфорт, но истината е, че и при двата варианта за раждане рисковете и болката са съизмерими, макар и различни.

България е трета в ЕС по брой раждания със секцио и през 2017 година цели 43,1% от ражданията в страната са били осъществени с този метод.

Затова подготвихме информация, която да ви подготви за този момент, както и за така важния възстановителен период след това.

Цезаровото сечение (оперативно родоразрешение) представлява раждане чрез хирургична интервенция, при която бебето се изважда чрез разрез на коремната и маточните стени . Съществува мит, че цезаровото сечение носи името на Гай Юлий Цезар, но редица исторически извори опровергават това твърдение. Предполага се, че името е свързано с латинската дума „caedere“, което значи сеча.

Цезаровото сечение може да бъде планирано поради причини, зависещи от майката –заболявания като диабет, човешки папилома вирус или твърде тесен таз и др. причини или причини, обуславяни от бебето – голямо тегло, голяма обиколка на главата, неправилно положение на бебето, многоплодна бременност и т.н.

02_1000x600px

Секцио може да се наложи и по спешност – когато в хода на раждането майката няма достатъчно силни контракции, които да помогнат на бебето да излезе, или когато имаме някакъв вид страдание на плода.

Цезаровото сечение може да се направи с обща или перидурална анестезия. При общата ще се събудите, когато операцията е приключила – средно протича за около час, а при перидуралната  медиците поставят преграда между оперативното поле и очите ви, така че да не се стресирате, виждайки самата интервенция – ще усещате допир, но не и болка.

При оперативното родоразрешение ще се наложи да останете в болницата между четири и седем дни –по преценка на вашия лекар. Възстановяването след цезарово сечение, в повечето случаи, трае с няколко дни повече от възстановяването след естествено раждане, а и в следващите няколко месеца ще се отрази и ограничи ефективността на младата майка в грижата ѝ за новороденото. Рисковете в този период също не са малко, това и налага по дългия период за наблюдение от специалисти на майката. В повечето родилни отделения ще ви предоставят списък, по който да подготвите всичко необходимо за престоя си в болницата. Не забравяйте да включите в този списък и Терезиенойл Мед, той ще ви бъде безценен помощник!

01_1000x600px

Терезиенойл Мед е билково масло, включващо в състава си билкови екстракти и естествени мазнини. С безценния си състав Терезиенойл Мед подпомага правилното и бързо зарастване  като ускорява епителизацията, намалява болката и играе роля в превенцията на образуване на белег. Цялостно ще имате по-бързо възстановяване, така че да можете да се чувствате пълноценна и здрава, способна да се грижите за новия малък човек във вашето семейство. Намаляването на болката и по-бързото физическо възстановяване ще даде отражение върху общия ви психичен статус.

Терезиенойл Мед има и други приложения – напр. можете да го използвате в първите дни от кърмачеството, когато зърната са  оточни, зачервени, болезнени и дори разранени. Това може дори  да ви откаже от кърменето, а знаем че няма по-ценно нещо от майчината кърма, особено в първите дни и месеци от живота на бебето.  Нанасяйте  по капка от продукта след тоалет – ще почувствате моменталния му ефект.

Терезиенойл Мед  ще спомогне за по-бързото възстановяване след раждане с цезарово сечение. В негово лице ще намерите верен помощник и партньор в много ситуации!

Прочети повече за Терезиенойл:

orange-circle-petya-birth                     orange-circle-product

Научи как можеш да се възползваш от акцията за лоялни клиенти на Терезиенойл като кликнеш на бутона по-долу:

theresienoil-button-talon

Recommended Posts

Leave a Comment