fbpx

Кърменето – предизвикателство пред младата майка

Кърменето – предизвикателство пред младата майка

Кърменето е нещо, което само майката може да направи за бебето си. Кърмата е най-добрата храна за новороденото – тя осигурява мазнини, протеини, витамини и антитела, както и засилва имунната система на бебето. Кърменето трябва да бъде приятно изживяване и за мама и за нейната рожба. През първите дни след раждането обаче, е нормално да има лек дискомфорт и чувствителност в зърната, когато бебето засуква. Този дискомфорт е често срещан и трябва да отмине в процеса на кърмене и с напредване на седмиците то би трябвало да е все по-приятно.

theresienoil-kurmene-2132

За съжаление, понякога лекият дискомфорт преминава в по-силна болка и кърменето става ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО за майката. Този проблем е често срещан при кърмещите жени и може да се дължи на няколко фактора като неправилна позиция на бебето по време на кърмене и в резултат на това неправилно засукване, инфекция или все още адаптиране към новото умение.

Веднъж възпалили се, зърната могат да доведат до затруднена лактация, слабо снабдяване с кърма и дори ранно отбиване. Затова е изключително важно този неприятен момент да бъде избегнат.

Ето и няколко основни начина, които могат да помогнат за това:

1. Третиране на зърната с овлажняващи кожата масла още по време на бременността, за да бъдат подготвени за новата им роля.

2. Правилно засукване на бебето. Неправилното засукване е основна причина за болезнени и разранени зърна. Бебетата сучат, като притискат устата си около ареолата, а не върху самото зърно. За да се гарантира правилно засукване, е необходимо да се осигури удобна позиция по време на кърмене и за майката и за бебето. Най-добрият начин за това е майката да пробва различни позиции, докато намери най-удобната. Ако сама не успява да се справи с това предизвикателство, нашият съвет е да се потърси помощ от специалист по кърмене.

3. Подготовката на гърдите преди кърмене също е от значение. Те могат да се почистят с памучен тампон, напоен с преварена вода. Не е препоръчително да се използва сапун, т.к. той отстранява естествените мазнини и изсушава кожата, което в комбинация с продължително и неправилно сукане, е предпоставка за образуване на рагади.

theresienoil-bears-371

Ако начинът на засукване и позицията на детето са коригирани, но са налице наранявания или напукване, които не заздравяват, можете да се доверите на билковото масло Терезиенойл МЕД. Със своя състав от 100% натурални продукти, включващи естествени мазнини и чисти билкови екстракти, маслото е изключително подходящо за третиране на увредената нежна и чувствителна тъкан на женските гърди. Активните му съставки подобряват хидратацията на кожата и подпомагат бързото й възстановяване, което ще помогне на всяка майка да се справи лесно с възникналите възпалени и разранени зърна, за да може тя да се отдаде изцяло на новата си роля и да осигури най-доброто начало за своята рожба.

Вижте ползите от кърменето за вашето бебче:

theresieniol_baby_2

Recommended Posts

Leave a Comment