fbpx

„Меко като бебешко дупе“ – да се преборим с подсичането

„Меко като бебешко дупе“ – да се преборим с подсичането

Бебешката кожа е може би най-мекото и нежно нещо, за което можем да се сетим. Със сигурност знаем, че едно от любимите занимания на всяка майка е да гали своето малко съкровище и да усеща колко гладка, деликатна и прекрасна е кожата му – и ти си от тях, нали?  Даже понякога си мечтаем и нашата кожа отново да бъде такава…докато не се сблъскаме с проблема с подсичането.

Кожата на бебчето е по-тънка и мека от тази на възрастните и има по-високо ниво на pH. Доскоро то е било в корема на майка си, защитено от външните влияния на околната среда и тепърва неговата кожа ще се адаптира към света. В първите 12-24 месеца от живота тя все още е изключително нежна и ранима, докато започне да се превръща в ефективна защитна бариера. Точно в този период често се появява и подсичането – зачервяване и ситен обрив, най-често по гънките на кожата на бебчето в областта на дупето. Понякога го наричат и „обрив от пелени“ заради местата по телцето, където най-вече се появява.  Ако не му се обърне внимание навреме, подсичането може да прерасне в разраняване, което е много болезнено за мъничето. Дори и при по-леките случаи, бебето става раздразнително и неспокойно, тъй като изпитва дискомфорт.

Подсичане – защо?

Причина 1: Във възрастта до 2 годинки твоето бебе има по-активен метаболизъм и ходи по-често по малка и голяма нужда, поради което кожата му има повече контакт с урина или изпражнения, които предизвикват раздразнения. Ако кожата на бебето остава по-дълго влажна, това може да е предпоставка за появяването на подсичане.

Причина 2: Летните жеги, прекалено топлите помещения или по-дебело от нужното за сезона и температурата облекло може да претопли бебето, което също може да бъде причина за появата на кожни раздразнения. Понякога и самата пелена може да запари кожата на детето.

Причина 3: Агресивните измиващи средства, както и различни перилни препарати с алергизиращи съставки могат да предизвикат подсичане. Истината е, че при всяко дете реакцията на кожата е различна и понякога просто се налага да се напаснем към нея с метода „проба-грешка“

664x398px

Да „пресечем“ подсичането

Когато предприемеш мерки навреме, подсичането може да изчезне до няколко дни, а с времето ще можете да си изградите полезни навици в грижата за бебчето, които да играят ролята на превенция. Ето някои предложения:

 ♥ Сменяй често пелените, за да не остава бебешкото дупе в прекалено дълъг контакт с влага. Измий добре всички остатъци от урина или изпражнения, най-добре с вода.

 ♥ Остави бебчето да е „нудист“ за малко, за да може кожата да изсъхне и да подиша. Повечето бебета даже обичат да се търкалят голички, така че не поставяйте новия памперс веднага, ако имате възможност да изчакате.

 ♥ Увери се, че размерът на пелената е правилен. Ако тя е прекалено малка или стегната, това може да причини подсичане.

 ♥ Не обличай бебето много по-дебело от теб самата и не затопляй прекалено много стаята, в която то спи. По този начин няма да му помогнеш да остане по-здраво, а даже подсичането може да се влоши, а имунитетът му да стане по-слаб.

 ♥ Когато подсичането вече е факт, не се паникьосвай. Просто имай до себе си продукт с натурални съставки, който може да ти помогне. Билковото масло Терезиенойл може да бъде точно такъв верен помощник в грижата за нежната бебешка кожа. То се произвежда по стара рецепта, предаваща се от майка на дъщеря, като съдържа натурални масла и чисти билкови екстракти (без парфюми), които имат благоприятно действие върху кожата и стимулират нейното възстановяване.Кожното раздразнение при подсичане бързо ще отшуми, а неприятните усещания, които карат бебето да бъде неспокойно, ще бъдат облекчени изключително бързо – често още при първите намазвания. Терезиенойл е продукт, който бързо ще намери място в домашната ви аптечка, защото е подходящ както за най-малките, така и за най-големите и често е избиран за пръв помощник при наранявания, изгаряния, охлузвания и раздразнения.

1000x600px_2Theresienoil

Запомни, че подсичането е често срещан проблем и всяка майка (а и баща) се сблъсква с него. С малко внимание и подходяща помощ като Терезиенойл, то бързо отшумява и кожата на твоето бебче отново се превръща в най-хубавото нещо, което си виждала.

Ако имаш притеснения за здравето на бебчо, ако раздразнението на кожата се влошава или детенцето ти има и други притеснителни симптоми, тогава не се колебай да се консултираш с лекар!

Прочети повече за Терезиенойл:

orange-circle-petya-birth               orange-circle-product

 

Научи как можеш да се възползваш от акцията за лоялни клиенти на Терезиенойл като кликнеш на бутона по-долу:

theresienoil-button-talon

 

Recommended Posts

Leave a Comment